מחלת הסוכרת מביאה איתה לא מעט סיבוכים שונים שאתם צריכים להכיר. חלק מהסיבוכים הם סיבוכים נפוצים, חלק מהם יכולים להיות קצת יותר נדירים. עם זאת האחריות של כל חולה סוכרת תהיה להכיר את כל הסיבוכים, ולוודא כי הם לא מופיעים. כמו שאתם יכולים לדמיין לעצמכם גם סיבוך קטן עלול להביא איתו נזק משמעותי. אחד מהסיבוכים השכיחים ביותר של מחלת הסוכרת נקראת כף רגל סוכרתית. סכרת בכף הרגל מגיעה אצל 5 עד 10 אחוז מהחולים בסוכרת, מדובר על אחוזים גבוהים במיוחד.
תבדקו את כפות הרגליים בעצמכם
הדרך הכי קלה לזהות סכרת בכף הרגל היא על ידי בדיקה עצמית. הרי לא תוכלו ללכת לרופא הסוכרת שלכם בכל יום על מנת שיבחן את מצב כף הרגל. על ידי הסתכלות על כף הרגל תוכלו למצוא כל מיני סימנים שונים. אם זיהיתם סימן חדש שאינכם בדקתם אותו לפני כן מוטב ללכת מיד לרופא הסוכרת. הוא כמובן יפנה אתכם אל הרופא הנכון שאמור לבדוק את המצב מקרוב. האחריות שלכם לגילוי כף רגל סוכרתית היא גבוהה במיוחד. אתם צריכים לעמוד על המשמר בדיוק כמו שאתם בודקים את רמת הסוכר בדם באופן עקבי.
בדיקה תקופתית אצל הרופא
מעבר לכך שאתם בודקים את עצמכם יהיה עליכם ללכת לבדיקה אצל רופא אורתופד. הוא האדם שמוסמך לבחון מצב שבו תסבלו מסכרת בכף הרגל. הבדיקה אמורה להיות כל כמה חודשים, לא משהו שאתם צריכים להגיע אליו באופן קבוע. עם זאת חובה לעשות את הבדיקה לפחות פעם אחת בחצי שנה. ההמלצה היא לעשות אותה כל 4-5 חודשים באופן קבוע. מעבר לכך ההמלצה היא ללכת בדיוק לאותו הרופא על מנת לשמור על עקביות. הרי הרופא שמכיר אתכם ידע להשוות בין מה שהיה בפעם הקודמת לבין מה שיש בפעם הזאת.
תשתדלו שלא להיות סקפטיים
זה נכון שלא כל סימן שתראו ברגל יעיד על סכרת בכף הרגל. עם זאת אתם לא יכולים לקחת סיכונים כאשר זה נוגע לתחום הספציפי הזה. מספיק שתפספסו סימן אחד ואתם עלולים למצוא את עצמכם בבעיה שתתקשו להתמודד איתה. הרי הסימנים בכף הרגל הם הסימנים הבולטים ביותר המעידים על כף רגל סוכרתית. הרופא האישי שלכם אמור להיות האיש שאליו תרגישו בנוח לפנות כל הזמן. אם יש לכם שאלה טוב לשאול אותה ולא להשאיר אותה בסימן שאלה.